Учні в гостях у студентів

11.10.2017 | 08:29

“Діти – то велика річ” – написав колись Іван Франко, а цікава розмова з допитливими школяриками-третьокласниками лише підтвердила цей вислів.

5 жовтня 2017 року на філологічний факультет Франкового університету завітали особливі гості – учні Винниківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату разом зі своїми наставниками. Жваві “чомусики” з уважністю слухали розповідь Святослава Пилипчука, декана філологічного факультету, про Івана Франка.

Інтер’єр Інституту франкознавства, світлини, книги з виставкових стендів неабияк увиразнили бесіду про шкільні роки письменника, його ставлення до книги, до навчання. Відчути атмосферу храму науки і зрозуміти, де вчаться справжні вчителі, знавці мов, науковці, допомогла екскурсія іменними аудиторіями факультету.

Заняття, які відбувалися у цей час, стали справжнім дарунком для учнів, а “екзаменом” для студентів – маленькі школярики з неабияким завзяттям і цікавістю одразу почали запитувати “старших колег” про все, що самі запам’ятали – “скільки книг було у Франковій бібліотеці?”, “а коли народився письменник?”, “а що записуєте у свій зошит (у конспект)?” та ін.

Оглядини експозиційних стендів аудиторії імені Богдана Ігоря Антонича і розмова про письменника, уродини якого відзначили цього ж дня, завершили нетривалу, але надзвичайно насичену для усіх мандрівку у світ філології.