В Україні проведуть 21-й радіодиктант національної єдності

12.10.2021 | 17:41

За повідомленням   suspilne.media :

21-й Всеукраїнський радіодиктант національної єдності відбудеться 9 листопада з 10.00 до 11.00. Про це в ефірі “Українського радіо” повідомив член правління Національної суспільної телерадіокомпанії України, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін.

Радіодиктант національної єдності традиційно відбувається у День української писемності та мови — 9 листопада. Цьогоріч текст радіодиктанту напише і прочитає в ефірі письменник Юрій Андрухович. Його обрали з кількох претендентів. Як зазначив Дмитро Хоркін, саме Юрія Андруховича радіослухачі радили обрати автором тексту та читцем.

Науковою консультанткою проєкту вдруге буде професорка кафедри української мови Києво-Могилянської академії і провідна наукова співробітниця Інституту української мови НАН України Лариса Масенко. Тему радіодиктанту оголосять найближчим часом.

В Україні проведуть 21-й радіодиктант національної єдності. Коли і як взяти участь

Особливість цьогорічного диктанту в тому, що “Українське радіо” стане майданчиком для суспільного діалогу. У хабі “Українського радіо” упродовж тижня перед виходом проєкту в ефір відбуватимуться публічні дискусії з мовних питань. Зокрема, пройдуть обговорення мовного законодавства, мовних квот.

Радіодиктант транслюватимуть наживо “Українське радіо”, радіо “Культура”, телеканал “UA: Перший” та інші платформи Суспільного мовлення. Дмитро Хоркін зазначив, що Суспільне запросить писати радіодиктант президента, народних депутатів, міністрів, прем’єр-міністра, діячів культури.

джерело