Професор Василь Івашків – лауреат Львівської обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури

16.12.2016 | 14:01

ivashkiv_vasyl_photoВасиль Івашків – професор, доктор філологічних наук, завідувач Кафедри української фольклористики імені академіка Філарета Колесси – став лауреатом Львівської обласної премії в галузі культури, літератури, мистецтва, журналістики та архітектури у номінації “Літературознавство, сучасна літературна критика та переклади – імені Михайла Возняка”.

Конкурс відбувся 15 грудня 2016 року у Департаменті з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.

Премію присуджено за роботу над упорядкуванням і виданням відомої культурологічної праці Пантелеймона Куліша “Записки о Южной Руси” (1856–1857).

Академічне видання “Записок о Южной Руси” в опрацюванні Василя Івашківа побачило світ 2015 року у двох книгах як третій том Повного зібрання творів Пантелеймона Куліша (Серія “Наукові праці. Публіцистика”). Повне зібрання творів Пантелеймона Куліша (у 35-ти томах) виходить у рамках науково-видавничої програми Інституту Критики (м. Київ).