Вебінар про використання сучасного сервісу пошуку плагіату

11.03.2021 | 19:41

11 березня 2021 року студенти – славісти 2 курсу, які вивчають словацьку, сербську та словенську мови, разом із доцентом Зоряною Гілецькою  взяли участь у вебінарі, який організувала компанія StrikePlagiarism.com для студентів і викладачів університетів України.  Кафедра слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького, розуміючи важливість запроваджених  Львівським національним університетом імені Івана  Франка процедур антиплагіатної перевірки різних типів робіт, сприяє ознайомленню студентів з інформацією, яка стосується боротьби з плагіатом та процедурою перевірки їх наукових робіт.

Компанія StrikePlagiarism.com віднедавна поряд з ТОВ «Антиплагіат» (Unicheck) є партнером нашого університету. Вона співпрацює з більш ніж 500 університетами світу. Принцип роботи програмного продукту цієї компанії є практично такий же, як і у всіх аналогічних сервісів перевірки оригінальності документів. Система перевіряє текст на антиплагіат за різними пошуковими модулями, які містяться в її базі даних, а потім надає детальний звіт, наводячи відсоток унікальності. Істотною відмінністю даної програми від інших є те, що до списку джерел входять бібліотеки найвідоміших університетів світу, наприклад, Оксфордського та Кембриджського університетів.

На вебінарі організатори розповіли про вимоги законодавства України й ЄС щодо питань запобігання плагіату, про новий звіт подібності та методології оцінки наукових і студентських робіт на плагіат, як правильно оформлювати студентські наукові роботи, щоб система не сприймала роботи як плагіат. Спікери Максим Маєвський і Алі Тахмазов відповіли на численні запитання учасників вебінару, пов’язані з плагіатом при написанні студентських, аспірантських наукових робіт, при написанні дисертації та при публікації наукових статей в журналах.