Відбулась урочиста зустріч Ректора з представниками університетської спільноти

12.10.2021 | 10:04

За матеріалом Пресцентру:

11 жовтня 2021 року в Актовій залі з нагоди відзначення Дня Львівського університету відбулась урочиста зустріч Ректора з працівниками ЛНУ ім. Івана Франка. Захід відбувся з дотриманням карантинних обмежень.

Під час зустрічі Ректор Університету, член-кореспондент НАН України, професор Володимир Мельник привітав присутніх з Днем Університету та подякував усім за самовіддану працю. Зокрема, Володимир Петрович, звертаючись до присутніх, висловив переконання, що місія Університету – творити середовище, яке закладає генотип державності і української ідентичності – була і залишається найважливішим завданням у роботі всього нашого колективу.

«Університет державницький за своєю суттю та національний за своїм спрямуванням. Він робить все для того, аби зберігати і розвивати українську мову та національну культуру. Запорукою усіх досягнень є Ваша відповідальна самовіддана праця, яка засвідчує, що Університет розвивається  у відповідності до динаміки нашого часу», –  наголосив Володимир Петрович і з-поміж іншого відзначив, що колектив Університету акредитував і постійно оновлює 256 освітніх програм.

За  словами Ректора, вагому роботу академічної спільноти підтверджує  і той факт, що абітурієнти, охочі здобувати освіту у Львівському університеті, цьогоріч подали понад 55 тисяч заяв. «Це свідчить про довіру до Університету, до колективу, про визнання його професійності і відповідальності. Я дякую усім працівникам Львівського університету за добру роботу, і хочу, аби кожен був впевнений у тому, що ми справді творимо успішну, важливу для Української Держави та світової науки інституцію. Університет – це місце, де працюють творчі особистості, які свідомі своєї професійної відповідальності і національно-культурного обов’язку. Я переконаний, що в такому колективі є всі умови для зростання творчої молоді, для збереження і розвитку науково-педагогічного персоналу, для виховання свідомих громадян України», –  акцентував Ректор.

Надалі  Ректор відзначив подяками працівників Львівського університету за багаторічну сумлінну працю та вагомі здобутки у науково-педагогічній або професійній діяльності. Нагородили також авторів підручників, які стали переможцями у конкурсі «Найкращий підручник» за різними напрямами. Окрім того, працівників Університету відзначили нагородами державного рівня.

Серед нагороджених – працівники філологічного факультету:
Роздольська Ірина Володимирівна – доктор філологічних наук, доцент кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка;
Тепла Юлія Миронівна – старша лаборантка кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства;
Горблянський Юрій Петрович – кандидат філологічних наук, провідний фахівець Інституту франкознавства.
ВІТАЄМО!!!