Відбулася зустріч з Данилом Ільницьким

11.10.2023 | 10:38

10 жовтня 2023 року на філологічному факультеті Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч з Данилом Ільницьким — відомим літературознавцем, доцентом Українського католицького університету, учасником музичного гурту «Три кроки в ніч», випускником філологічного факультету Львівського університету.

Слухачі переконались, що Львів — живе місто, для якого характерні змінні процеси, місто, що надихає, змінюється та спонукає до творчости. На лекції обговорили низку важливих питань, що стосуються літератури Львова, зокрема особливості мітологізації міста, питання впливу Другої світової війни на письменників-галичан і розвитку теми ностальгії у їхніх творах, мультикультурність Львова та вплив інших культур на розвиток української літератури у місті тощо.
Пан Данило також розповів про специфіку міту про львівських батярів чи знамениту каву і припустив, чи можемо таки назвати Львів українським П’ємонтом.

Модерувала зустріч голова Наукового товариства факультету Анастасія Салюк. Насамкінець відбулася неформальна частина лекції, де кожен міг поставити панові Данилу запитання про його студентські роки, спогади, про університет, музику, наукову діяльність чи вподобання.

Дякуємо панові Данилу за підтримку студентських ініціятив і розвиток важливих літературознавчих тем! Також дякуємо всім, хто долучився до лекції! Чекатимемо на вас на наступних наукових зустрічах!

Наукове товариство студентів, аспірантів,докторантів та молодих учених філологічного факультету