Відбувся форум «Наука чи/та/й література»

24.11.2023 | 11:28

22 листопада 2023 року члени Наукового товариства філологів Львівського національного університету імені Івана Франка організували науково-літературний форум «Наука чи/та/й література», який відбувся у Будинку вчених.

Урочисте відкриття розпочалося із вітальних слів заступника декана з наукової роботи Олександра Моторного та голови Наукового товариства Анастасії Салюк. Після цього відвідувачі мали можливість послухати виступ ВІА кафедри музичного мистецтва факультету культури і мистецтв.

Програма форуму вміщувала дві лекційні розмови та літературно-акустичний вечір. Тема першої бесіди-лекції — «Писати (про) тексти: як навчитися по-науковому аналізувати літературу». Спікеркою виступила доцентка катедри теорії літератури й порівняльного літературознавства Мар’яна Гірняк, модерувала зустріч голова Наукового товариства Анастасія Салюк.

Також пізніше учасники мали змогу послухати бесіду поета літературознавця і перекладача Остапа Сливинського та поетки, літературознавиці, перекладачки Галини Крук довкола теми: «Література для науковця і наука для митця: як знайти баланс між творчістю та дослідженнями?». Модерував розмову член Наукового товариства Сергій Маслій.

Після лекцій відбувся літературно-акустичний вечір, на якому учасники читали власну поезію, співали пісні, таким чином творячи атмосферу навколо себе.

Між іншим, на форумі була можливість придбати книжку чи мерч від філологічної благодійної крамнички «Літературка», тож значна сума від продажів буде переказана нашим захисникам.

Ми дякуємо спікерам за підтримку цієї ініціятиви, а учасникам — за те, що цікавляться і захоплюються сучасними науково-літературними темами. Далі — лише більше! Хай живе наука!