Відгук Антоніни Моржук про навчання в Tokyo International Language Academy (Японія)

29.06.2023 | 07:36

Мене звати Антоніна Моржук і я є випускницею кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича Львівського національного університету імені Івана Франка. Перебуваю в Японії як студентка за обміном у мовній школі Tokyo International Language Academy.

Життя в Японії – це неймовірний досвід. Хоч і потрапити в цю країну було доволі складно, беручи до уваги прискіпливість, любов японців до деталей та процедур, а також враховуючи велику кількість документів, яку потрібно було зібрати. Та завдяки організації Pathways Japan, що допомагала і завжди скеровувала, процес був максимально простим та безболісним. Проте не тільки до програми можна було звернутися за допомогою. По приїзді в таку далеку країну знайшлося багато небайдужих людей, готових допомогти. Школа, де я навчаюся, розташована в районі Хачіоджі (Токіо). Вона також люб’язно та з розумінням прийняла українських студентів, допомогла з поселенням, документами, завжди цікавилася нашими справами, та й не тільки.

Окрім навчання, в нас були різноманітні заходи, що допомагали краще пізнати культуру Японії та її звичаї. Ми неодноразово ходили до храмів, їли японські солодощі мочі та іншу традиційну їжу, а також всі разом її готували.

Звичайно, життя в такій далекій країні з людьми, в яких настільки менталітет різниться від нашого, не завжди є легким. Але завдяки Pathways Japan, українській діаспорі, школі, знайомим, яких зустріла і до яких завжди можна звернутися за порадою або просто бодай поговорити, вважаю перебування в Японії неймовірним досвідом, що запам’ятається на все життя, та за який я дуже вдячна.