Відгук Коцура Назара про курси від Токійського університету іноземних мов (TUFS)

05.11.2023 | 20:11

Мене звати Назар, і я навчаюся на 2 курсі за спеціальністю “Японська мова та література”.

Мені випала нагода пройти курс від Токійського університету іноземних мов з японської мови на рівні Pre-intermediate 1.
Організатори одразу надали нам усі необхідні для курсу підручники, а також силабус, що дуже зручно, оскільки можна одразу проглянути, які теми будуть на певному занятті, та заздалегідь з ними ознайомитися.
Заняття у нас веде пан Кон’я Йоске. Він чітко і зрозуміло пояснює увесь матеріял та граматику. Крім того, активно взаємодіє зі студентами: показує презентації з ілюстраціями до граматики, читає речення вголос і дає нам їх проговорити, щоб ми розвивали власну вимову. Він також розділяє нас на пари з іншими студентами, щоб ми пробували придумувати власні речення. Це дуже важливо для розвитку говоріння.
Багато інших учнів є з України, але також з Іспанії, США та Китаю. Деякі завдання на заняттях полягають у розповіді про власну країну, щоб порівняти певні аспекти культури, і це дозволяє дізнаватися більше не тільки про Японію, а й про інші країни.
Я б радив цей курс усім, хто хоче отримати практичний досвід говоріння японською. Тим більше, що курси мають різні рівні, які підійдуть усім: від початківців до людей з просунутим рівнем. Спеціяльно для цього на сайті можна пройти тест на визначення свого приблизного рівня. Крім того, університет також пропонує супутні курси про японське суспільство та лінґвістику японської мови.