Відгук про курси японської мови від TUFS Топій Маріанни

12.11.2023 | 10:42

Мене звати Маріанна. Я студентка 3 курсу, навчаюся за спеціальністю «Східні мови та літератури, перша – японська». На щастя, мені двічі випала нагода бути учасницею курсів японської  мови від «TUFSオープンアカデミー». У квітні 2022 року я дізналася про надану Токійським університетом іноземних мов (TUFS) можливість для українців узяти участь у літніх курсах японської мови. Оскільки я зрозуміла, що це шанс навчатися мови у носія, то без роздумів заповнила анкету. Вже на початку травня нам надіслали листи з кодами доступу до груп в Google Classroom, куди були завантажені усі необхідні матеріали та план навчання на курсах.

Викладачку, яка вела нашу групу першого разу, звати Йошіко Уемура. На заняттях вона здебільшого говорила японською, але граматику та переклад лексики пояснювала англійською, що полегшувало розуміння матеріалу. Пані Уемура дуже цікавилася життям в Україні, тому не раз давала завдання на порівняння наших та японських традицій і звичаїв.

У вересні я вдруге подала заявку вже на осінні курси, що розпочиналися в жовтні. Система організації навчання була такою ж, як і раніше. Цього разу заняття нам проводив Йоске Кон’я. Він вів пари виключно японською і за потреби пояснював все максимально простими словами, що сприяло покращенню розуміння мови на слух.

Я була дуже задоволена тим, що і з пані Уемурою, і з паном Кон’я ми йшли не лише за підручником, але й виконували різні цікаві завдання з презентацій, які для нас створювали викладачі. Також, оскільки у нас був доступ до матеріалів та планів занять, то за відсутності на парі ми легко могли самостійно опрацювати пропущену тему. Цікаво, що перша група, в якій я була, складалася виключно з українців, а от друга –з представників різних країн.

Отже, на курсах від Токійського університету іноземних мов я не тільки покращила свої знання, але й зуміла попрацювати з великою кількістю чудових людей, які своїм прикладом мотивують ще більше розвиватись у галузі японської мови. Тому усім рекомендую за нагоди стати учасниками подібних курсів та набути нового досвіду!