Відгук Вікторії Корецької про навчання в International Christian University (Японія)

06.04.2023 | 08:25

Завдяки програмі Japan-Ukraine University Pathways, створеній організацією Pathways Japan, а також за участі International Christian University (Токіо), який співпрацює з вищезгаданою організацією, я отримала можливість поїхати на навчання в Японію спочатку як вільна слухачка, а згодом як студентка Graduate School.

Організація Pathways Japan допомогла мені з отриманням візи та початковою адаптацією до життя в цій країні. Вона проводить семінари, пов’язані з інформацією, що стосується побудови кар’єри в Японії. Окрім цього, Pathways співпрацює з українською організацією в Японії «Краяни», яка влаштовує семінари для іноземців щодо питань, які викликають у них труднощі, такі як, наприклад, декларування доходів. «Краяни» також співпрацюють із організацією, що надає безкоштовну психологічну допомогу українцям. Звертатися до неї можна у будь-який час.

Я навчаюся в університеті, який пропонує двомовну систему освіти, тому у мене є можливість обирати курси як японською, так і англійською мовами. Завдяки такій системі освіти в ICU є студенти з усього світу, що дає змогу спілкуватися з представниками різних культур. Ще однією перевагою цього університету є те, що студент може самостійно обирати предмети, які його цікавлять. Це робить процес навчання більш привабливим.

Окрім навчання, вагоме місце у моєму житті в Японії займають подорожі. Частину цих мандрівок організовує університет. Так, наприклад, під час осінніх канікул вдалося відвідати префектуру Ямаґата, де вперше мала змогу побувати на виступі майко, власноруч приготувати собу, потренуватися з самурайським мечем, скуштувати рибу фугу, отримати досвід ямабуші та пожити у традиційному японському сімейному готелі, який здійснює свою діяльність вже понад триста років. Ще одним незабутнім досвідом є подорож до регіону Кансай, де відвідала чарівні храми Кіото, відомий парк з оленями у Нарі та Осакський замок в Осаці.

Японія – це країна, багата культурою, традиціями і надзвичайною гостинністю її мешканців. Я отримала безліч нових вражень та досвід, які назавжди залишаться зі мною.

 

Вікторія Корецька,

випускниця кафедри сходознавства

імені професора Ярослава Дашкевича