Відвідини музею Івана Вазова у Болгарії

25.01.2022 | 09:33

Захопливою і цікавою частиною музейно-архівної практики цього року стали відвідини музею Івана Вазова, що знаходиться у болгарській столиці.
Завдяки використанню сучасних технологій “живу” екскурсію колишнім домом письменника провела директорка музею Надія Терзі, болгарка, яка народилася в Україні в Одеській області у бессарабському селі Виноградівка, а нині живе і працює в Софії, в Болгарії.

Завдяки її захопливій розповіді студенти зовсім забули про тисячу кілометрів, які розділяють нас з Болгарією і поринули в атмосферу початку минулого століття, дізнались багато цікавого про І. Вазова, його зв’язок з Україною, пройшлися кімнатами, у яких жив і творив видатний болгарський письменник. Також пані Надія показала нам багато цікавих експонатів, речей, що належали письменникові, перші видання його книг, грамоти, нагороди, а також опудало Бубі, собаки Івана Вазова, яке теж експонується у музеї. Захопливо було дізнатись, що у музеї зберігаються мозок і серце письменника. Було надзвичайно цікаво! Дякуємо.

Анна Запотічна, Марія Олексюк, Ліза Прихода