Вітаємо першокурсників-фольклористів

01.09.2018 | 21:58

З 2018-2019 навчального року Кафедра української фольклористики розпочинає підготовку фахівців за спеціалізацією “фольклористика” у рамках спеціальності “філологія” (шифр спеціалізації 035.09), освітній рівень “бакалавр”.

Вітаємо наших дорогих першокурсників-фольклористів – Вікторію Вовк, Дзвеніславу Гарду, Дарину Гулівату, Анну Дашкевич, Діану Іванів, Анастасію Кретчак, Лілію Куртяк, Софію Мишасту й Олесю Осередович – з початком пізнавальної мандрівки у світ уснопоетичного слова, народної музики, традиційного світогляду.

Навчаючись “на фольклористці”, студенти здобувають ґрунтовну філологічну освіту (українська мова і література), а також фах фольклориста, який відкриває перед ними широкий культурологічний простір, знайомлячи з народною культурою, традиційною звичаєвістю й обрядовістю, побутом, світоглядом народу.

Студенти-фольклористи у складі окремої академічної групи здобуватимуть ґрунтовні теоретичні знання на лекціях, практикуватимуть їх на семінарських заняттях, а також у тісній співпраці й під опікою викладачів Кафедри їздитимуть у цікаві й пізнавальні фольклористичні мандрівки (експедиції) у різні куточки України. Вони зануряться в унікальний духовний світ українського народу, доторкнуться до його звичаїв та обрядів, поетичної творчості. Записавши фольклорні твори в експедиціях, студенти матимуть нагоду вивчати й виконувати їх, реконструюючи різноманітні традиційні дійства (андріївські вечорниці, вертеп, обходи з Маланкою, великодні гаївки та ін.), щоб на власному досвіді пізнати особливості побутування народної культури.

Навчання на “фольклористиці” відбувається у дружній атмосфері Кафедри української фольклористики, викладачі якої завжди відкриті до спілкування й допомоги. Для потреб студентів фахова бібліотека Кафедри (і зокрема електронна), Фольклорний архів, Електронний архів українського фольклоруЛабораторія фольклористичних досліджень, які забезпечують навчальний процес.

Доц. Андрій Вовчак