Виїзне засідання товариства «Україна-Світ»

29.04.2024 | 19:16

25 квітня в Дрогобичі та Нагуєвичах відбулося виїзне засідання товариства «Україна-Світ», присвячене пам’яті професора-франкознавця Михайла Шалати. До події долучилися організатор — голова Товариства й завідувач катедри теорії літератури та порівняльного літературознавства Михайло Іванович Гнатюк — та студенти філологічного факультету Анастасія Салюк і Сергій Маслій. 

Засідання розпочалось із відвідин пам’ятника Т. Шевченку в Дрогобичі, а також місць поховання Михайла Шалати й Тимофія Бордуляка. Учасники побували в кімнаті-студії Івана Франка на факультеті української та іноземної філології Дрогобицького державного педагогічного університету, де прослухали вітальні слова членів Товариства й художню презентацію творчого доробку Михайла Шалати. Після відвідин оглядового майданчика дрогобицької ратуші, сільзаводу та церкви Святого Юра учасники прибули до рідного села Франка — Нагуєвичів — і продовжили роботу засідання в Державному історико-культурному заповіднику «Нагуєвичі». Усі присутні відвідали відкриття виставки, створеної на основі особистого архіву і бібліотеки Михайла Шалати. 

Дякуємо учасникам за ініціативу та увагу до постаті професора-франкознавця Михайла Шалати! Зичимо членам Товариства натхнення та сили й надалі розвивати українську культурологічно-освітню сферу!