Викладачі кафедри сходознавства взяли участь у міжнародному онлайн-семінарі на тему «Становище жінок в Ірані»

03.02.2022 | 00:27

25 січня 2022 р. викладачі кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича взяли участь у міжнародному онлайн-семінарі на тему «Становище жінок в Ірані», приуроченому до Дня матері в цій країні.

На початку заходу з вітальним словом виступив аташе з питань культури Посольства Ірану в Україні пан Хаді Заргярі, який відзначив важливість розвіювання неправдивих міфів про порушення прав жінок в Ірані.

З головною доповіддю на семінарі виступила спеціальний гість пані доктор Махбубе Мобашері, доцент іранського жіночого університету Альзахра, декан факультету перської мови і літератури, яка з 2006 р. по 2011 р. обіймала посаду ректора університету Альзахра. Пані доктор М. Мобашері процитувала рядки з Корану, де йдеться про рівність прав жінок і чоловіків, відзначила тему поваги до жінки в творах класиків перської літератури, зокрема у поезії Моуляві (відомого ще як Дж. Румі), ознайомила присутніх із статистикою, яка свідчить про зростання кількості жінок, що розвиваються у різних сферах життя.

Захід був організований Посольством Ісламської Республіки Іран в Україні.