Зустріч делегації викладачів-китаїстів з викладачами-орієнталістами філологічного факультету

08.03.2017 | 11:05

12 лютого 2017 року Львівський національний університет імені Івана Франка відвідали делегати викладачів-китаїстів на чолі з директором Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка Суньом Кевенем.

Відбулася зустріч з викладачами-орієнталістами філологічного факультету – доцентом Кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича Іриною Яремчук та волонтерами з Китаю – Чжан Дан та Ван Сяоюй. Під час спілкування з деканом філологічного факультету професором Святославом Пилипчуком Сунь Кевень обговорив стан викладання китайської мови на факультеті (де у 2015 році було відкрито спеціалізацію «китайська мова та література») та перспективи розвитку китаїстики у Львівському університеті за сприяння Інституту Конфуція.

Сунь Кевень висловив готовність до співпраці та підтримку, адже переконаний, що саме у Львівському університеті готують висококваліфікованих фахівців. Декан філологічного факультету Святослав Пилипчук висловив пропозицію про налагодження діалогу між філологічним факультетом Франкового університету та Інститутом Конфуція. Йшлося про можливість створення лінгвістичного класу китайської мови. Заступник декана Ірина Яремчук запропонувала відкрити в Університеті пункт складання іспиту на рівень знання китайської мови HSK. Цю пропозицію підтримав Сунь Кевень, адже іспит з китайської мови зможуть складати усі українці. Також Сунь Кевень порадив зосередити увагу на перекладі творів української й китайської літератури, налагоджувати китайсько-українські культурні зв’язки та реалізовувати міжкультурний діалог.

Делегацію прийняв також проректор з науково-педагогічної роботи проф. Ярослав Гарасим. Він запевнив, що Львівський університет зацікавлений у співпраці з Інститутом Конфуція, адже вже підписано договір із Пекінським університетом іноземних мов, а також налагоджена співпраця із Шанхайським університетом іноземних мов, де викладають українську мову. Ярослав Гарасим згадав про те, що на філологічному факультеті навчається 10 студентів із Шанхайського університету іноземних мов. Сунь Кевень висловив пропозицію зміцнення культурних відносин між українським і китайським народами, запевнив всебічну підтримку розвитку китаїстики у Львівському національному університеті імені Івана Франка.

Делегація на чолі з директором Інституту Конфуція Київського національного університету імені Тараса Шевченка зустрілася зі студентами-китаїстами другого курсу, обговорили можливості проходження мовного стажування в Китаї. Сунь Кевень відповів на питання студентів, ознайомив їх з освітніми програмами та особливостями китайської освіти.