Ємен від часу Арабської весни: вебінар Джорджтаунського університету (Вашингтон, США)

23.02.2024 | 08:33
22 лютого 2024 р. Глобальна академія Асоціації близькосхідних студій (The Middle East Studies Association (MESA) Global Academy) у співпраці з Центром сучасних арабських досліджень (Center for Contemporary Arab Studies) та кафедрою арабських і ісламських студій (Department of Arabic and Islamic Studies) Джорджтаунського університету (Georgetown University) організували вебінар доктора Мансура Аль-Масварі (Mansour Al-Maswari) та докторки Наді Аль-Саккаф (Nadia A. Al-Sakkaf) на тему “Ємен від часу Арабської весни”.
Вебінар модерував професор Нуреддін Джебнун (Noureddine Jebnoun).
Учасниками вебінару також були викладачі кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича (доц. Юлія Заза та доц. Андрій Мацкевич), студенти-арабісти цієї ж кафедри та студенти, які вивчають арабську мову на факультеті міжнародних відносин Франкового університету.
Доповідачі на вебінарі розповіли про соціально-політичний контекст історії Ємену після подій “Арабської весни” 2010 року, проаналізувавши фактори, які призвели до краху єменської держави та ескалації насильства. Мансур Аль-Масварі  та Надя Аль-Саккаф також відповіли на питання учасників вебінару, окресливши основні події сучасної історії Ємену та перспективи його майбутнього розвитку.