ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ДЕНЬ МОВ НА КАТЕДРІ СЛОВ’ЯНСЬКОЇ ФІЛОЛОГІЇ ІМ. ПРОФ. ІЛАРІОНА СВЄНЦІЦЬКОГО

27.09.2023 | 17:04

Щороку 26 вересня відзначається Європейський день мов як спосіб підтримки мовного різноманіття, двомовності кожного європейця та розвитку викладання мов у світі. В Європі нараховується понад 225 автохтонних мов, не включаючи мови, які з’явилися на континенті через міграцію. Визначеними цілями Європейського дня мов, який відзначається з 2001 року, є збільшити обізнаність про важливість вивчення мов з метою підвищення багатомовності та міжкультурного взаєморозуміння, сприяти багатому мовному і культурному різноманіттю Європи та заохочувати вивчення мов у школі й поза нею впродовж життя.

Усі рішення, що приймаються офіційними органами ЄС, перекладаються на усі офіційні мови, і громадяни ЄС мають право звертатися до органів ЄС та отримувати відповідь на свої запити на будь-якій з офіційних мов. На заходах на вищому рівні забезпечується здійснення перекладу виступів учасників на всі офіційні мови (за необхідності).

Словакісти – першокурсники, які лише почали вивчати словацьку мову, на сьогоднішніх заняттях дізналися як словацькою називаються інші мови світу, про існування у словацькій мові двослівних і однослівних варіантів цих назв, навчилися утворювати однослівні форми назв мов. Під кінець заняття студенти прочитали короткий текст словацькою мовою про сьогоднішній день і розповіли, які іноземні мови вони вже знають, які вивчають, а які лише мріють вивчити (так, наші словакісти молодці 😉, адже на третьому тижні вивчення зовсім незнайомої для них іноземної мови уже читають маленькі тексти і намагаються розмовляти).

dav

dav

dav