Співробітник Інституту франкознавства Юрко Горблянський успішно захистив кандидатську дисертацію про творчість Агатангела Кримського

30.05.2021 | 10:48

Нещодавно, 12 травня 2021 року, після обговорення на Кафедрі української літератури імені академіка Михайла Возняка успішно захистив кандидатську дисертацію Юрій Горблянський – науковий співробітник Інституту франкознавства ЛНУ імені Івана Франка.

Темою його дослідження зі спеціальності 10.01.01 – «українська література» стала жудожня проза Агатангела Кримськогож». У цій роботі дисертант в історіографічно-рецептивному та контактологічному ракурсах по-новому осмислив і проаналізував белетристичну спадщину видатного сходознавця і письменника. Об’єктом його дослідження став інтелектуальний роман української літератури «Андрій Лаговський» та мала проза А. Кримського, серед якої оповідання з виразною орієнтацією на експериментування та твори на орієнтальну тематику.

Захист відбувся на засіданні спеціалізованої вченої ради Д035.051.13, яка функціонує на філологічному факультеті ЛНУ імені Івана Франка. Більш детальну інформацію про дисертацію Ю. Горблянського можна переглянути за посиланням: https://lnu.edu.ua/research/scientific-council-on-thesis-defence/dissertations-defended-at-the-university/page/2/

Вітаємо Юрія Горблянського із захистом кандидатської дисертації. Попри складні часи пандемії та нелегкі сімейні обставини він зумів самоутвердитися як фаховий науковець і літературознавець. Бажаємо йому подальших творчих успіхів і звершень.

Деканат філологічного факультету