Ювілейний ХХХ Міжнародний славістичний колоквіум

26.05.2023 | 22:06

25-26 травня 2023 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся ювілейний ХХХ Міжнародний славістичний колоквіум, співорганізатором якого, вже традиційно, є катедра слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького. Наукове зібрання, яке цьогоріч відбулося у дистанційному форматі, традиційно об’єднало європейських та українських славістів, доповіді яких були присвячені вивченню слов’янських мов, літератури, історії південних і західних слов’ян, їхніх взаємин з Україною й українцями, а також історії славістики.

Професорка нашої катедри Алла Татаренко у вітальному слові наголосила, що цього року наш міжнародний славістичний колоквіум особливий. «Особливий він тому, що сьогодні він не просто відбувається під патронатом святих Кирила і Мефодія. Цього року він триває передусім під патронатом Збройних сил України. І ми щиро вдячні нашим Захисникам та Захисницям за можливість сьогодні зібратися тут і говорити про науку, про славістику. Але що б ми не говорили, ми завжди говоритимемо про Україну, про її боротьбу за свободу», – констатувала Алла Леонідівна.

Викладачі катедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького взяли участь у роботі колоквіуму, виступили з доповідями на секціях з мовознавства і літературознавства, а також активно обговорювали доповіді у дискусіях.