Студенти-словакісти «З вчителями на каві». Спілкування триває!

26.03.2021 | 09:43

Дистанційне навчання для студентів-словакістів  ̶  це цікаво, корисно, інтерактивно!

25 березня 2021 року студенти-словакісти кафедри слов’янської філології ім. проф. Іларіона Свєнціцького разом із доцент кою кафедри Зоряною Гілецькою взяли участь у науково-методичному вебінарі для викладачів і вчителів словацької мови як іноземної, який організував Центр словацької мови як іноземної (SAS) Університету Коменського (м. Братислава, Словаччина). Уже традиційно у ньому беруть участь викладачі словацької мови з усього світу.

Вебінар складався з двох частин: теоретичної і практичної. Викладачки Центру словацької мови як іноземної (SAS) Петра Колларова й Яна Вішкрабкова поділилися своїм досвідом як використовувати написання студентами власних оповідань, казок у вивченні словацької мови як іноземної, як їх у цьому підтримати і мотивувати. На прикладі показали переваги інтерактивних студентських творчих робіт, як створити цікаве оповідання, розповідь за допомогою диджитал-інструментів. Друга частина зустрічі була присвячена виробленню практичних навичок роботи з програмами IdeaBoardz і Twine.

Вебінар «S učiteľmi nа káve»  ̶  це не лише спілкування з носіями мови, фахівцями у викладанні словацької мови як іноземної, але ще й корисний, цікавий досвід, який мотивував нас спробувати себе у чомусь новому, незвичному.