Захист музейно-архівної практики студентів 2 курсу кафедри польської філології

02.02.2024 | 20:01

29 січня 2024 року на кафедрі польської філології у студентів 2 курсу відбувся захист музейно-архівної практики. Другокурсники проводили онлайн-екскурсії визначними місцями і памʼятками місцевості, з якої походять. Широка географічна локалізація дала змогу представити різноманітність та багатогранність української культурної спадщини.

У виступах студентів було представлено Каплицю «Писанку» у Миколаєві, Костел Вознесіння Пресвятої Богородиці у Винниках, Храм св. Миколая Чудотворця у Перемишлянах, Палац у Пустомитах, Палац Фредрів-Шептицьких у с. Вишня Городоцького району, Золочівський і Луцький замки, вулиця Вірменська у Львові і розташована на ній Вірменська церква, Палац Потоцьких і Художньо-Меморіальний музей О. Кульчицької.


Окрім відомих музеїв слухачі дізналися також про нові, наприклад, Музей загиблих літаків у Хоросно та Музей модерної скульптури Михайла Дзиндри в Брюховичах.

 

 

Найбільшу увагу учасників заходу привернув запрезентований Художній музей імені Куїнджі в Маріуполі, який на сьогодні знищили окупанти.