Закордонне стажування словакістів 2023

16.09.2023 | 20:18

Для більшості студентів і викладачів нашого університету серпень – місяць розпалу канікул і відпусток. Але не для львівських словакістів !

Студенти-словакісти бакалаврського рівня освіти Вікторія Поліщук удосконалювала свої знання зі словацької мови, навчаючись у Літній школі словацької мови і культури «Studia Academica Slovaca» (Братислава, Словаччина), а Анна-Марія Грицечко й Олександр Сипа поглиблювали свої знання зі словацької мови у цій школі в онлайн формі.

Доцентка катедри слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького Зоряна Гілецька  підвищувала свою кваліфікацію на Науково-методичному семінарі для викладачів і вчителів словацької мови, які викладають цю слов’янську мову за кордоном. Семінар тривав з 14 по 19 серпня, де викладачі з усього світу прослухали лекції провідних фахівці словацьких університетів з методики викладання словацької мови як іноземної, а також поділилися своїм досвідом, знаннями, методиками, апробованими в українських, американських, британських, австралійських, польських, угорських, німецьких та інших університетах та школах  – центрах вивчення словацької мови як іноземної.