Запрошення до участи у Всеукраїнській (за міжнародною участю) науково-практичній конференції “Культура читання і читацькі практики: історія та виклики сьогодення”

30.11.2023 | 16:42

Шановні колеги!

Наукова бібліотека та кафедра бібліотекознавства і бібліографії факультету культури і мистецтв Львівського національного університету імені Івана Франка, а також бібліотека Українського католицького університету (м. Львів) запрошують вас взяти участь у Всеукраїнській (за міжнародною участю) науково-практичній конференції “Культура читання і читацькі практики: історія та виклики сьогодення”, яка відбудеться 16–17 травня 2024 р.

Робота конференції буде організована за такими напрямами:

1) історія читання до ХІХ ст.: книги, бібліотеки, читачі;

2) еволюція культури читання і читацьких практик у ХІХ–ХХ ст. Розвиток масового читання;

3) читання у ХХІ ст.: різноманіття форм, практик і досвіду. Перспективи сучасного читання;

4) Homo legens: індивідуальні читацькі практики та збірний портрет на тлі доби;

5) тексти та образи як складова культури читання.

Просимо підтвердити свою участь у конференції, заповнивши і виславши відповідну заявку, до 20 квітня 2024 р. Робочі мови конференції українська, англійська, польська.

Тези доповідей учасників конференції будуть опубліковані у відповідному збірнику, електронний варіант якого плануємо підготувати до початку наукової конференції. Статті на основі доповідей (за умови їх достатньої для окремого видання кількості) увійдуть до спеціального випуску “Вісника Львівського університету. Серія історична” (2025 р.). Тези доповідей необхідно надіслати до 20 квітня 2024 р., статті (обсяг – не менше 0,5 арк., оформлення – відповідно до наукового стилю Chicago/Turabian Manual of Style) – до 1 червня 2024 р.

З огляду на умови воєнного стану наукова конференція відбудеться у змішаному форматі: у приміщеннях Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка (м. Львів, вул. Драгоманова, 5) і бібліотеки Українського католицького університету (м. Львів, вул. Стрийська, 29а, Центр імені Митрополита Андрея Шептицького) та дистанційно за посередництвом відеозвʼязку.

Контактні телефони (НБ ЛНУ ім. Івана Франка): (032) 239-47-54, (032) 239-42-41;

(бібліотека УКУ): (032) 240-94-94

Електронна пошта (НБ ЛНУ ім. Івана Франка): library@lnu.edu.ua

(бібліотека УКУ): library@ucu.edu.ua

ІНФОРМАЦІЙНИЙ ЛИСТ

З повагою,

в. о. директора Наукової бібліотеки

ЛНУ імені Івана Франка                                                                            к. і. н. О. В. Седляр