Запрошення на відкриття виставки «Петро Франко. Повернення (з) легенди»

06.09.2023 | 16:10
Попередній перегляд зображення
Вельмишановні колеги!

11 вересня об 11:30 у холі головного корпусу Львівського національного університету імені Івана Франка відбудеться відкриття виставки «Петро Франко. Повернення (з) легенди», присвяченої несправедливо забутій багатогранній особистості третього сина Івана Франка.  

Петро Франко прожив недовге, але насичене життя. Багате на події й історичні катаклізми, щедре на здобутки й досягнення. Його історія сповнена романтики, випробувань, змагань, жорстокости, міфів і багатьох загадок. Від тата Петро успадкував велику працелюбність і працездатність. Як і батько, був дуже багатогранний за родами діяльності та захоплень. Як і батько, не переставав надихати людей навколо своєю енергією, природною інтелігентністю, твердою громадянською позицією. Він був інженером-винахідником, ученим-хіміком, спортовцем, пластуном, січовим стрільцем і сотником УГА, авіатором, видавцем, мандрівником, письменником, педагогом, депутатом, деканом, директор музею… Ким він тільки не був за своє передчасно обірване життя. Про грані його таланту та непросту долю матимете змогу довідатися на нашій виставці.

Наукова консультантка проєкту – канд. філол. н., директорка Інституту франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка Наталя Тихолоз.  

Ознайомитись із виставкою можна буде упродовж двох тижнів у холі Університету, а далі вона помандрує до інших локацій.

Реалізація задуму стала можлива за підтримки Фундації ЗМІН 

у співпраці Інституту франкознавства ЛНУ імені Івана Франка із 

Асоціацією музеїв Івана Франка та Львівським національним літературно-меморіальним музеєм Івана Франка. 

 Ласкаво запрошуємо!

 З повагою 

Інститут франкознавства ЛНУ ім. Івана Франка