Запрошення на виставку книжкових видань акад. Михайла Возняка

03.10.2021 | 19:06

Шановні колеги!

3 жовтня 1881 року народився один із найвизначніших істориків української літератури – академік Михайло Возняк. Випускник Львівського університету, а з 1939 року – професор Львівського університету, із 1944 року – завідувач кафедри української літератури, М. Возняк залишив по собі чималий науковий доробок – понад 600 наукових праць. Парадигма його дослідницьких інтересів була досить широкою: розвідки у галузі фольклористики, літературознавства, мовознавства, історії тощо.
До Вашої уваги – праця науковця «Українська державність», яку було заборонено радянською цензурою та рекомендовано до списання як націоналістичну (першим номером у додатку – витяг із Акту списання 1952 року та позначка «националистическая»). Також про це свідчить нотатка на останній сторінці книги та численні підкреслення тексту, які, на думку радянської системи, суперечать комуністичній ідеології.
Із виставкою книжкових видань Михайла Возняка можна ознайомитись у головному читальному залі Наукової бібліотеки (вул.Драгоманова, 5, 2-й поверх).
Запрошуємо всіх охочих!
На зображенні може бути: книга та текст «224091 михайло возняк укратнська державнсть 3 книг володимира лукича левицького 0d000000000.... вдень, 1918. 3 друкарн" адольфа гольцгавзена y відиі.»
Немає опису світлини.
Немає опису світлини.На зображенні може бути: книгаНа зображенні може бути: книга
На зображенні може бути: книга
Немає опису світлини.На зображенні може бути: книга
Немає опису світлини.