Запрошуємо на загальноуніверситетську вибіркову дисципліну “Іван Франко воїн, націоналіст, ментор”

02.03.2023 | 21:06
Шановні студенти, запрошуємо прослухати в 4-ому семестрі загальноуніверситетську вибіркову дисципліну
«Іван Франко воїн, націоналіст, ментор» літературознавця, доктора педагогічних наук, кандидата філологічних наук, завідувача кафедри української літератури імені академіка Михайла Возняка Львівського національного університету імені Івана Франка Володимира МИКИТЮКА.
❔Чи пішов би Франко сьогодні воювати з московитами?
❔Чи знаєте ви щось про дійсну військову службу письменника?
❔Чи тримав він у руках зброю?
❔Чому так актуальними є сьогодні думки Франка про російську імперію початку ХХ століття?
❔Чому і як письменник став справжнім «русофобом»?
У пропонованому авторському курсі зможете обговорити незвичайні факти життя і світогляду «цілого» чоловіка, і звісно літературознавчі, публіцистичні та історичні праці Івана Франка останнього, вершинного періоду діяльності з приматом національного світогляду.
Перед нами проблематика націоналізму, історія питання в ракурсі постколоніальних та сучасних студій національних рухів, градація світоглядних і націоналістичних компонент І. Франка; окремі націософські та історіософські аспекти філологічних студій про Франкову критику москвофільства в Галичині у ІІ половині ХІХ століття.
“Франко досі на фронті, а нинішня актуальність і функціональність його системного опонування російській ідеологічній інвазії вразить кожного!”, — Володимир Микитюк.
Можливо, це зображення в мультиплікаційному стилі (1 особа та текст)