Збори трудового колективу філологічного факультету та звіт декана

22.02.2017 | 15:52

16 лютого 2017 року у конференційній залі відбулися збори трудового колективу філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка, на яких декан Святослав Пилипчук прозвітував про роботу на посаді та проінформував про важливі факультетські події останніх п’яти років. Він зосередився на послідовному та докладному висвітленні здобутків, проблем у навчальній, науковій і виховній роботі. На звіті декана був присутній проректор університету з науково-педагогічної роботи Ярослав Гарасим.

Головний акцент у своєму звітному виступі С. Пилипчук зробив на особливостях цьогорічної вступної кампанії, ілюструючи на екрані інформацію про кількість студентів денної та заочної форми навчання; компетентно пояснив цьогорічні освітні нововведення, зокрема й ті, що пов’язані з розподілом стипендій; висловив сподівання на безболісне для життя й діяльності факультету впровадження й дотримання новоприйнятих рішень. У звіті декана чимало йшлося про найважливіші заходи та події наукового життя факультету: Франкознавчий конгрес «Іван Франко: “Я єсть пролог…”», конференції, круглі столи, колоквіуми, видання монографій і посібників. С. Пилипчук зазначив, що яскравим і пам’ятним завершенням цьогорічної конференції молодих учених-філологів «Vivat academia» став вихід першого випуску друкованого збірника наукових праць студентів та аспірантів із однойменною назвою.

Увагу у звітній доповіді декана філологічного факультету було також зосереджено на успіхах студентів, чимало з яких за минулий рік стали переможцями олімпіад і конкурсів наукових робіт. У звіті відзначено активне життя академічної спільноти філологічного факультету, її участь у яскравих і змістовних «різножанрових» подіях: тематичних відкритих лекціях; літературно-мистецьких, поетичних вечорах; зустрічах із відомими літераторами, мовознавцями, діячами науки і культури України; презентаціях видань; відзначенні найважливіших державних, календарних свят, загальноуніверситетських подій; флешмобах, благодійних, волонтерських акціях, екскурсіях за участю студентів і викладачів. Не оминуто у звіті й життєво важливих господарських питань: було згадано про здійснені ремонтні роботи на факультеті, окреслено перспективу нових ремонтів, відзначено потребу в оновленні комп’ютерного забезпечення. Наприкінці звітного виступу декан подякував усім за спільну плідну працю та творчі здобутки.

Після доповіді відбулося обговорення звіту декана С. Пилипчука, у якому взяли участь завідувачі кафедр, викладачі філологічного факультету, представники Студентського самоврядування. Усі доповідачі відзначили легкість у співпраці з деканом, його організованість, уважність, ерудицію та компетентність у вирішенні багатьох складних питань, а також звернули увагу на вміння керівника співдіяти з однодумцями та реалізовувати важливі для академічної спільноти факультету проекти. Проректор університету Я. Гарасим позитивно оцінив роботу декана за звітний період і побажав йому сил, стійкості й наснаги творити сьогодення філологічного факультету Франкового університету, а історію цього університетського підрозділу спільно з колегами зафіксувати й ґрунтовно описати у відповідній монографії.