Зустріч із працедавцями у рамках обговорення освітньої програми «Сербська мова та література»

30.03.2021 | 09:34

22 березня 2021 року відбулася зустріч групи забезпечення освітньої програми «Сербська мова та література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія, спеціалізацією 035.03 слов’янські мови та літератури (переклад включно) з працедавцями. До зустрічі доєдналися старший науковий працівник музею Івана Франка С. Вівчар, яка є випускницею катедри слов’янської філології, директор ТОВ «Перекладацький центр Галерея мов» Н. Долінська, працівники відділу управління персоналом філії ТОВ «Нестле Україна» («Нестле Бізнес Сервіс в Європі») В. Мазур та Х. Мельник. Відгуки на освітню програму «Сербська мова та література» у письмовій формі скерували директор українсько-канадського спільного підприємства «МІСТ-ТУР» Є. Мазуркевич та генеральний директор ТОВ «ОМІЛІЯ НЕТЮРАЛ ЛЕНГВІДЖ СОЛЮШНС УА» М. Кондратюк.

Учасники зустрічі обговорили освітню програму «Сербська мова та література», її складові компоненти, нормативні та вибіркові дисципліни, які дають змогу забезпечити поглиблене вивчення не лише сербської мови та літератури, а й української мови та літератури. Працедавці звернули увагу на розмаїті навчальні практики та передбачені можливості для студентів удосконалювати знання сербської мови за кордоном завдяки укладеним міжуніверситетським угодам.

Підсумовуючи зустріч, запрошені працедавці ствердно зазначили, що освітня програма «Сербська мова та література» відповідає сучасним вимогам та ринку праці і заслуговує на впровадження у навчальний процес.

Викладачі катедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького вдячні всім учасникам за конструктивну зустріч, обмін думками, висловлені побажання та сподіваються, що випускники-сербісти й надалі матимуть змогу стажуватися чи працевлаштуватися у згаданих працедавців.