Зустріч хорватистів Кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького з хорватською письменницею Надою Гашич

04.12.2020 | 08:58

30.11.2020 року відбулася зустріч львівських хорватистів (студентів і викладачів Львівського національного університету ім. Івана Франка) з відомою хорватською письменницею Надою Гашич. Водночас це була перша онлайн презентація її нового роману «Дев’ять життів пані Аделі», який саме цього дня надійшов до хорватських книгарень.

Українські читачі знайомі з творчістю цієї талановитої авторки: романи «Тиха вулиця, алея» та «Вода, павутина» вийшли українською у перекладі доцента кафедри слов’янської філології ім.проф. Іларіона Свєнціцького Наталії Хороз.  Новий романний твір Нади Гашич розповідає про події весни 2020 року. Але йдеться не лише про пандемію коронавірусу та землетрус, а й про … звісно, про дев’ять житті пані Аделі!

Присутні мали можливість послухати надзвичайно цікаві автопоетичні свідчення Нади Гашич, поспілкуватися з нею.  Студентка 1 курсу магістратури Соломія Гринкевич, яка займається дослідженням творчості Нади Гашич, вела публічне інтерв’ю з авторкою.  У зустрічі взяла участь шановна пані Посол Республіки Хорватії в Україні Аніца Джамич.

Літературна зустріч була надзвичайно теплою, цікавою, корисною для тих, хто вивчає і любить хорватську літературу.