Зустріч магістрантів освітньо-професійної програми «Прикладна лінгвістика» з редактором телеграм-каналу «Новини Львів» Дмитром Гончарем

21.11.2023 | 13:44

У рамках викладання дисципліни «Створення контенту з проблем взаємодії мови та суспільства» 21.11.2023 р. відбулася зустріч магістрантів з журналістом, редактором телеграм-каналу «Новини Львів», аспірантом факультету журналістики Дмитром Гончарем.

Учасники зустрічі обговорили питання, пов’язані із текстотворенням як одним із напрямів спеціалізації магістрантів:  як і коли  розпочинати  професійну діяльність, про пошук місць праці та  оплату праці, про формування власного портфоліо текстів та як його зробити успішним. Студенти почули думку Дмитра Гончара   про роль мовознавчої підготовки у  cтворенні  рекламних  та новинних текстів для сучасних інтернет-медіа, наприклад,  про роботу над заголовками, структурою речень та лексикою.  Магістранти ставили питання про процес текстотворення і можливості працевлаштування.  Староста групи Вікторія Петришак подякувала гостеві за цікаву зустріч, яка підтвердила перспективи спеціалізації «Прикладна лінгвістика».