Зустріч з Аллою Татаренко в рамках перекладацької практики студентів

27.01.2022 | 21:43

Катедра слов’янської філології ім. професора Іларіона Свєнціцького продовжує знайомити студентів-славістів із викладачами-перекладачами.

В рамках перекладацької практики студентів 3 курсу 24.01.2022 року відбулася зустріч з Аллою Татаренко, яка розповіла цікаві історії зі свого перекладацького життя. Студенти мали можливість поспілкуватись про таємниці перекладацької діяльності з професоркою катедри, яка є членкинею Українського ПЕН-центру, Сербського літературного товариства та Спілки літературних перекладачів Сербії.

Алла Татаренко перекладає з сербської та хорватської (опублікувала бл. 100 перекладів), а також з української – сербською та хорватською. За перекладацьку діяльність вона нагороджена Грамотою Спілки літературних перекладачів Сербії (2011) і премією Сербського ПЕН-центру за переклади сербської літератури (2015).

На катедрі слов’янської філології ім. професора Іларіона Свєнціцького працюють знані українські перекладачі, які мотивують студентів до занурення в прекрасний світ перекладу. Сподіваємося, що наші сьогоднішні студенти приєднаються до перекладацького кола!