Зустріч з роботодавцем

19.06.2023 | 19:45

14 червня відбулася, організована кафедрою польської філології, зустріч викладачів із зовнішнім стейкхолдером – генеральним директором перекладацького центру «Галерея Мов» Наталією Долінською.
Перекладацький центр протягом багатьох років успішно співпрацює з кафедрою польської філології, зокрема допомагає у організації та проведенні перекладацької практики.
Наталія Василівна дала слушні поради, на що варто звернути увагу в процесі підготовки студентів, які планують пов’язати свою діяльність з перекладом. Директорка перекладацького центру запропонувала впровадити нові дисципліни, на яких студенти кафедри зможуть детальніше ознайомитися зі специфікою перекладацької роботи.  На зустрічі обговорили проблеми, з якими зіштовхуються перекладачі, особливо під час усного синхронного перекладу. Наталія Долінська запропонувала впровадити дисципліни, на яких майбутні переклалачі могли б ознайомитись з позалінгвістичними аспектами комунікації.

Працівники кафедри спільно з Наталією Василівною також обговорили створення нового курсу з юридично-технічного перекладу. Оскільки через брак годин виділених на перекладацькі дисципліни специфіка перекладу з галузі юриспунденції та діловодства не є достатньо проговореною.