Зустріч зі стейкхолдерами магістрантів ОП “Літературна творчість”

07.03.2023 | 21:35

6 березня 2023 року відбулася зустріч студентів-магістрантів І-го року навчання за ОПП «Літературна творчість» (гарант програми – проф. М. І. Гнатюк) із працівниками видавництва «Літопис».

«Літопис» видає перекладну художню та науково-спеціальну літературу та твори сучасних авторів, пропагуючи європейську культурну спадщину в Україні, а українську – у світі.

Як відзначив директор видавництва Михайло Комарницький серед співробітників та авторів «Літопису» є багато вчених Франкового університету, зокрема викладачі та випускники кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства.

Під час зустрічі йшлося про роботу редакторів та менеджерів видавництва. Особливу увагу було звернено на те, щоб залучати саме молодих людей до видавничої справи. Для формування відповідних компетентностей студентів ОПП «Літературна творчість» важливими є редакторські, корекційні та менеджерські навики, знання іноземних мов для перекладу наукової та художньої літератури. На думку учасників діалогу, сприяють фаховому розвитку також і вміння орієнтуватися у літературному процесі,  приймати нові виклики та відповідати на них.

Зустріч виявила можливості студентів магістратури для застосування їхніх знань та вмінь у майбутній практичній роботі.