Зустріч зі стейкхолдерами: обговорення освітніх програм бакалаврів та магістрів катедри слов’янської філології імені проф. І. Свєнціцького

04.11.2022 | 18:02

28 жовтня 2022 року на катедрі слов’янської філології імені проф. І. Свєнціцького відбулася зустріч гарантів і розробників освітніх програм зі стейкхолдерами та студентами. На зустрічі було обговорено освітньо-професійні програми першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія, спеціалізаціями:

035.032 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – болгарська;

035.035 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – сербська;

035.036 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – словацька;

035.037 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – хорватська;

035.038 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – чеська;

035.039 слов’янські мови та літератури (переклад включно), перша – словенська.

В обговоренні освітніх програм взяли участь зовнішні стейкхолдери: перекладачка та викладачка, засновниця онлайн школи словацької мови «Po slovensky» Ірина Романчук; перекладачка, викладачка та копірайтерка Ольга Козовська; директор центру іноземних мов «Діалог» Богдана Басараб, завідувачка відділу літератури іноземними мовами ЛОУНБ Олександра Лук’яненко, старший науковий співробітник Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Соломія Вівчар; менеджер з туризму СП ТзОВ МІСТ-ТУР (українсько-канадське спільне підприємство) Віра Подольська, а також студенти згаданих вище спеціальностей бакалаврського та магістерського рівнів вищої освіти.

До обговорення долучено також письмові відгуки, які катедра отримала попередньо, а також під час самої зустрічі, від Почесного консула Республіки Хорватія у Західній Україні Віталія Запухляка; перекладачки та модераторки словацького літературного фестивалю «Місяць авторських читань» Олександри Ковальчук; перекладачки і викладачки Ольги Побережник; Бюро перекладів «Поліглот»; Національного музею у Львові імені Андрея Шептицького; Болгаро-українського культурно-освітнього центру «Медіа»; Агенції іноземних мов Наталії Дячук «Руна»; Консультаційно-інформаційного центру «Бонус Евентус».

Під час зустрічі гаранти освітніх програм катедри разом з роботодавцями обговорили питання вдосконалення освітньо-професійних програм, зокрема зміст деяких освітніх компонентів, необхідних для якісної підготовки майбутніх фахівців, а також питання працевлаштування студентів. Було наголошено, що запропоновані програми є добре укладеними, прогресивними, відповідають вимогам стандарту вищої освіти та побажанням здобувачів освіти. Стейкхолдери висловили пропозиції щодо розширення перспектив співпраці. Отримана корисна інформація під час обговорення слугуватиме основою для вдосконалення змісту та якості освітніх програм вище зазначених спеціальностей.

Колектив катедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького висловлює вдячність гостям за цікаву й корисну зустріч як для викладачів, так і для студентів.