Зустріч зі стейкхолдерами: обговорення освітньої програми «Словацька мова та література»

22.03.2021 | 22:51

22 березня 2021 року відбулася зустріч робочої групи освітньої програми «Словацька мова та література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 035 Філологія, спеціалізацією 035.03 слов’янські мови та літератури (переклад включно) зі стейкхолдерами.

На зустріч завітали представники бюро перекладів «Поліглот» (Маріанна Маляр), онлайн школи словацької мови «Po slovensky» (Ірина Романчук) та випускниці-словакістки кафедри слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького Ольга Побережник та Ольга Козовська.

Під час зустрічі викладачі кафедри разом з роботодавцями активно обговорили зміст освітньої програми «Словацька мова та література» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, а також зміст конкретних навчальних дисциплін. Було розглянуто низку важливих питань, що стосуються якості підготовки та майбутнього працевлаштування студентів, забезпечення академічної мобільності, налагодження та розширення перспектив співпраці. Роботодавці вказали на конкретні навички, які вони потребують від випускників кафедри, висловили свої пропозиції щодо наповнення окремих робочих програм та готовність сприяти практичній підготовці студентів (можливість проходження перекладацької практики на базі бюро перекладів). Окрім цього, робоча група освітньої програми «Словацька мова та література» отримала від стейкхолдерів (перекладачки Олександри Ковальчук та представників фірми «CallTech Outsourcing») письмові відгуки, які були зачитані на зустрічі, обговорені та проаналізовані експертною групою.

Задоволеність рівнем отриманої фахової підготовки на кафедрі слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького висловили й випускниці-словакістки, які поділилися своїм досвідом працевлаштування.

Кафедра слов’янської філології імені професора Іларіона Свєнціцького висловлює вдячність гостям за плідну й корисну зустріч та сподівається на подальшу співпрацю.