Звітна конференція кафедри

08.02.2023 | 22:36

8 лютого відбулася звітна конференція кафедри польської філології. Тематика конференції охопила широке поле актуальних проблем мовознавства, літературознавства, ґлоттодидактики і методики навчання польської мови.
Кожен виступ викликав обговорення та жваві дискусії.
Зацікавлення викликали виступи доц. Сливинського О.Т., який представив творчість Бруно Шульца з іншого та неочікуваного для колег боку, а також ас. Сливинської О.М., яка поділилася подеколи неочікуваними асоціаціями зі словом “влада” серед студентської молоді Польщі.
Доц. Лозинська О.Г. та Стефанишин Ю.М. представили результати дослідження мовної компетентності студентів 1 курсу польської філології ЛНУ орієнтуючись на вимоги сертифікаційного іспиту на рівні В1. Викладачки порівняли результати успішності в різних мовних компетенціях студентів двох різних років.
Особливе зацікавлення викликав виступ доц. Стельмах Х.М., котра презентувала тему використання мемів у навчанні мови та літератури. Жваву дискусію викликав виступ проф. Кравчук А.М. про мовленнєвий етикет для молоді на матеріалі анкетування учнів польських суботніх шкіл в Україні.
Крім виголошення доповідей, учасники також брали участь в обговореннях та обмінялися думками стосовно змін та нових тенденцій у мовленнєвому етикеті серед молоді та вивченні польської мови як іноземної.