Вітаємо бакалаврів філології!

26.07.2024 | 21:41

26 липня 2024 року в Актовій залі Франкового Університету відбулося урочисте вручення дипломів бакалавра випускникам філологічного факультету.

Після спільного виконання Гімну України присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять  захисників та захисниць, що віддали своє життя за свободу України. Роман Крохмальний, декан філологічного факультету, подякував випускникам за їхню активну громадянську позицію, волонтерські ініціативи та креативні ідеї, що сприяли поступу факультету. Далі з вітальним словом до випускників звернувся проректор із науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Володимир Качмар, який наголосив на важливості боротьби за Українське Слово, особливо в сучасних умовах війни. Від професорсько-викладацького складу до випускників із побажаннями та вітаннями звернувся завідувач кафедри теорії літератури та порівняльного літературознавства, професор Михайло Гнатюк.

Від імені випускників виступила Марія Притула, Голова Студентської ради філологічного факультету, яка поділилась своїми емоціями та враженнями від навчання: “Філологія – це не просто наука про мову, це не лише засіб комунікації і не лише ваш індикатор приналежності до нації. Філологія – це мистецтво володіння словом. Слово завжди було, є та залишиться великою силою. Сьогодні Слово – це ще й сильна зброя, яка здатна як будувати, так і руйнувати. І саме ви,  випускники філологічного, маєте унікальну здатність користуватися цією зброєю з мудрістю та обережністю. Закликаю кожного та кожну з вас бути гідним воїном українського Слова та докладати всіх зусиль заради того, аби українське Слово, українська пісня лунали гучно в кожному куточку планети. Сьогодні, коли наша українська земля потерпає від рук загарбника, я прошу вас: ніколи не применшуйте своєї вартості та цінності на нашому з вами на мовному фронті. Від імені всього колективу нашого університету я щиро вітаю вас з успішним завершенням бакалаврату. Бажаю вам невичерпної енергії, нових звершень та великих перемог у житті. І найголовніше – я зичу нам тієї перемоги, про яку так довго молиться наш український народ, щодня віддаючи найкращих та найдостойніших”.

Родзинкою заходу був неймовірний виступ Народного ансамблю пісні і танцю “Черемеш”.

Щиро вітаємо наших випускників та бажаємо їм міцного здоров’я, натхнення, мудрих рішень та успіхів у професійному житті на славу Україні!