Запрошуємо на франкознавчий семінар “Перехресні стежки”

18.09.2024 | 13:06

У вівторок, 24 вересня, о 15:15 в 305 аудиторії (вул. Університетська, 1) відбудеться засідання Франківського щомісячного наукового міждисциплінарного семінару «Перехресні стежки». З доповіддю «Музей Івана Франка: осмислення історії» виступить кандидат історичних наук, заступник директора з наукової роботи Львівського національного літературно-меморіального музею Івана Франка Ігор МЕДВІДЬ.

Львівський національний літературно-меморіальний музей Івана Франка – це інституція, що має, де-юре, понад вісім десятків років, а, де-факто, навіть більше. Дім Франка – це історія галицького краю в ХХ–ХХІ столітті в мініатюрі. На семінарі спробуємо поміркувати над тим як Музей Івана Франка у Львові відображав ширші процеси в державі? Які виклики та випробування пройшли кілька поколінь працівників цього музею? Які óбрази Івана Франка були ключовими в той чи інший період?

Ігор Медвідь, один зі співавторів, завершеної колективної монографії «Музей Івана Франка у Львові. Дім. Храм. Форум. Нариси історії» у доповіді поділиться своїми міркуваннями й сподівається на вашу чесну рефлексію з приводу нашої складної історії.

До семінару можна долучитися також онлайн за посиланням:

Zoom Meeting

https://us05web.zoom.us/j/9622446519?pwd=lweR3ss7KxCE9u431s92xDf7nh7xk0.1

Meeting ID: 962 244 6519

Passcode: IF2023

Ласкаво запрошуємо!

У графічному оформленні афіші використано зображення скульптурного портрета Івана Франка роботи © Василя Одрехівського.