Листопадове засідання науково-методичного семінару кафедри українського прикладного мовознавства

01.12.2021 | 14:15

30 листопада відбулося чергове засідання науково-методичного семінару кафедри. На засіданні були присутні викладачі та студенти філологічного факультету.

Доц. кафедри українського прикладного мовознавства І.М. Збир виступила з доповіддю про особливості навчання студентів на факультеті українознавства в Корейському ун-ті іноземних мов Ханґук.

Виступ супроводжували світлини навчальних корпусів Університету, бібліотеки факультету українознавства. З великим зацікавленням всі учасники засідання слухали інформацію про систему навчання корейських студентів української мови як майбутнього фаху, зокрема специфіку навчальних дисциплін, авторські підручники викладачів факультету українознавства, особливості оцінювання знань студентів.

Зав. кафедри слов’янської філології ім. проф. І. Свєнціцького доц. О.Б. Сорока поділилася з учасниками семінару своїм досвідом викладання української мови в Софійському університеті Святого Климента Охридського (Болгарія).

Усіх захопила розповідь про історію створення Софійського університету як вищого освітнього закладу в Болгарії, у якій гідне місце посіли професори з України.

З особливою цікавістю всі учасники слухали інформацію про методику проф. Г. Лозанова та реальні можливості її застосування для навчання іноземних мов, зокрема української. Усі мали змогу почути про особливості побудови суґестопедичного підручника, структуру уроків, побачити фрагменти практичних занять, побудованих із використанням методу суґестопедії.

Учасники семінару взяли активну участь в обговоренні доповідей та висловили щиру вдячність колегам за їхні виступи та цікаву інформацію.