Про стажування доцентки кафедри української фольклористики ім. Ф. Колесси Лілії Яремко

15.05.2024 | 12:11
Саме цьогоріч, у час цвітіння каштанів та акації, коли найстаріший університет у Європі святкує своє 660-річчя, впродовж 05.05.2024–12.05.2024 року доцент кафедри фольклористики Лілія Яремко проходила Міжнародне наукове стажування на кафедрі польсько-українських відносин факультету міжнародних та політичних досліджень Ягеллонського університету в рамках угоди про співпрацю між Ягеллонським університетом (Uniwersytet Jagielloński) та Львівським національним університетом імені Івана Франка. Доцентка мала змогу ознайомитися із планами навчальних дисциплін, які викладають бакалаврам  і магістрам факультету міжнародних та політичних досліджень.
У рамках стажування 08 травня прочитала для студентів лекцію у формі презентації «Мовна свідомість студентів та ставлення українських студентів до української мови у час війни», яка є результатом узагальнень анкетування студентів, що було проведено у 2022 році.
Студенти брали активну участь в обговоренні проблем, які окреслено у доповіді. Вони охоче ставили запитання, брали активну участь в обговоренні. Один із студентів розповів про свій перехід на українську мову спілкування вже у студентські роки (2022 року). Адже народився він в АР Крим, далі проживав у Харкові, перехід на комунікацію українською  мовою пов’язує з подіями війни і вважає цей перехід своїм свідомим вибором. Цікаві міркування стосовно проблем «війни і мови» висловлювали й інші студенти.
Велика вдячність керівництву Ягеллонського університету, Львівського національного університету імені Івана Франка за можливість підвищення наукового рівня!