Розповідь студентки ОП “Чеська мова та література” Львівського національного університету імені Івана Франка Юлії Залипської про навчання в Університеті Масарика в Брно (Чеська Республіка)

17.07.2023 | 13:33

Ось і минув ще один семестр мого навчання у місті Брно (Чеська Республіка) на програмі для студентів богемістики від Університету Масарика. Море комунікації з носіями мови, поглиблене вивчення граматики та фонетики. Це чудова можливість для тих, хто вивчає чеську!

 

Брно – це мегазатишне місто, яке ніби створене для студентів. Ми відвідували багато культурних заходів, щоб максимально поринути у чеське середовище. Крім того, зі студентським квитком це в рази вигідніше. Кожного дня в університеті відбувалися лекції чи воркшопи на різні теми. Особисто ми обговорювали подорожі Чехією, культурне та економічне життя країни, екологічні проблеми, тайм-менеджмент та практикували написання статей для університетської газети. Університет завжди обирає найактуальніші та найкорисніші теми та питання для дискусій. Більше того, нашими лекторами були відомі чеські та іноземні журналісти, перекладачі, письменники та інші успішні люди, які ділилися з нами своїм досвідом.

Також ми часто подорожували Чехією, побачили майже усі перлини цієї країни. Саме знання мови дало нам можливість вільно спілкуватися з місцевими жителями. А найприємнішим була їхня щира усмішка та приємне здивування від нашого знання чеської мови.

Хочу щиро подякувати ЛНУ ім. Івана Франка за можливість здобути безцінний досвід навчання за кордоном, знайти друзів зі всіх куточків світу, поповнити свої знання та отримати море нових вражень.

 

Юлія Залипська,

студентка ОП “Чеська мова та література” філологічного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка