Що вас чекає в технічному перекладі

12.04.2024 | 07:01
📌“Що Вас чекає в технічному перекладі” 🤔
📎11 квітня 2024 року завідувачка кафедри сходознавства доц. Максимів О.Й. , асист. Щупаківська О.Б., асист. Фатич С.Д. та студентка-іраністка Стахів Уляна долучилися до надзвичайно цікавого вебінару “Що вас чекає в технічному перекладі”. На зустрічі перекладач, менеджер виробництва у компанії Technolex Translation Studio Владислав Дем’янов розповів про те, як насправді виглядає щоденна робота технічного перекладача і чим вона відрізняється від очікувань. ✏️🐱Говорили про термінологію, теги, змінні, програми для автоматизованого перекладу («кішки»), про вимірювання обсягу тексту.
☝️Також пан Владислав розповів про додаткові вимоги до перекладу, крім, власне, передачі тексту цільовою мовою, та про те, які практичні вміння варто і можна набути, ще навчаючись.
Слухали про плюси роботи перекладача і актуальну ситуацію на українському ринку перекладацьких послуг з огляду на появу NMT та LLM.🌲Дізналися багато цікавого про “ялинки” (лапки), “зважені слова”, “сліпий друк”, та важливість лінгвістичних знань при перекладі.
🍃Щиро дякуємо панові Владиславу за таку змістовну та актуальну зустріч.