Сучасна арабська жіноча воєнна проза: вебінар Університету Джорджа Мейса (Ферфакс, США)

23.04.2024 | 13:33

22 квітня 2024 р. студенти-арабісти кафедри сходознавства імені професора Ярослава Дашкевича разом із доцентом Андрієм Мацкевичем долучилися до вебінару, організованого кафедрою сучасних та класичних мов Університету Джорджа Мейса (Department of Modern and Classical Languages, George Mason University). Вебінар був присвячений історії воєнної жіночої прози у сучасному Лівані, що стала об’єктом досліджень головної доповідачки Мішель Гартман (Michelle Hartman) – перекладачки та професорки у галузі сучасної арабської літератури в Інституті ісламських студій Університету Макґілла (Institute of Islamic Studies, McGill University).
Проф. Гартман розповіла про зв’язок мистецтва та політики в сучасній арабській жіночій прозі, зокрема на матеріалі своєї нової монографії “Що залишила по собі війна: жіночі історії опору та боротьби в Лівані” (What the War Left Behind: Women’s Stories of Resistance and Struggle in Lebanon, Syracuse University Press, 2024), створеної у співавторстві з Малеком Абісаабом (Malek Abisaab), асоційованим професором Університету Макґілла.
Усі присутні могли долучитися до змістовної дискусії та дізнатися про нові аспекти розуміння арабської літератури у контексті близькосхідного конфлікту.