Новини

Розмова про  текстотворення: зустріч студентів-бакалаврів 4 курсу та магістрів ОП «Прикладна лінгвістика» з журналісткою Галиною Терещук

25.04.2024 | 22:41

24 квітня 20224 року студенти   слухали лекцію на тему «Жива мова, але професійне написання: як творити тексти для інтернет-ресурсів» . Мета лекції  – розкрити умови і  засоби створення успішних інтернет- текстів ( наприклад, у Галини Терещук є тексти  які мають до 1 млн переглядів). Відкрив зустріч і привітав гостю декан філологічного факультету Р. О. Крохмальний, який  окреслив напрямки її  творчості та нагадав присутнім   про кредо філологічного факультету «Спочатку було слово» та   одноіменну передачу Галини Терещук на радіо.
Авторка текстів для інтернет-русурсів...

Читати »

Гостьові лекції професорки Галини Мацюк у Ягеллонському університеті (Краків)

25.04.2024 | 22:33

12 квітня 2024 і 24 квітня 2024р. на запрошення кафедри польсько-українських відносин, що на факультеті міжнародних відносин Ягеллонського університету,  відбулася онлайн зустріч проф. Г. Мацюк  зі студентами в рамках  двох курсів:  «Посттоталітарні суспільства» та  «Сучасна мовна політика в Україні». На першій зустрічі  12 квітня об’єктом аналізу  був процес перейменування громадського простору в Україні під час трьох етапів російсько-української війни.  На другій лекції 24 квітня доповідачка розглянула законодавчі ініціативи щодо статусу та функцій державної мови в України в широкому контексті законодавчого...

Читати »

VI Міжнародний студентський мовознавчий семінар – VI Międzynarodowe Studenckie Seminarium

25.04.2024 | 13:22

Квітень – дуже насичений місяць для львівських полоністів з огляду на наукові події:)

17 квітня відбувся VI Міжнародний студентський мовознавчий семінар VI Międzynarodowe Studenckie Seminarium , який Кафедра польської філології ЛНУ ім. Івана Франка уже 6 раз організовує спільно з Гуманітарним факультетом Вармінсько-Мазурського університету в Ольштині Wydział Humanistyczny UWM.

Львівську полоністику репрезентували студентки Марʼяна Левценюк, Юстина Демчук, Юлія Шемечко, Зоряна Дудинець, Юлія Колеснікова, Іванна Михайлюк, Анастасія Качор, Надія Гелемей, Вікторія Проців.

У семінарі також взяли участь студентка Хмельницького університету Тетяна Мазур та студентка...

Читати »

Оксані Григорівні Лозинській присвоєно вчене звання доцента!

25.04.2024 | 10:11

За повідомленням МОН України (Наказ Міністерства освіти і науки України № 582 від 24 квітня 2024 року «Про затвердження рішень атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 24.04.2024»)
Лозинській Оксані Григорівні
присвоєно вчене звання доцента катедри польської філології
ВІТАЄМО!

 

Читати »

Зоряні Олегівні Купчинській присвоєно вчене звання професора!

25.04.2024 | 10:02

За повідомленням МОН України (Наказ Міністерства освіти і науки України № 582 від 24 квітня 2024 року «Про затвердження рішень атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України від 24.04.2024»)
Купчинській Зоряні Олегівні 
присвоєно вчене звання професора катедри української мови
ВІТАЄМО!

світлина Пресцентру
 

 

Читати »