Новини

Викладачі кафедри сходознавства взяли участь у Міжнародній науковій конференції ХХVІІ СХОДОЗНАВЧІ ЧИТАННЯ А. КРИМСЬКОГО

28.06.2024 | 20:54

27–28 червня 2024 року у форматі онлайн відбулася Міжнародна наукова конференція ХХVІІ СХОДОЗНАВЧІ ЧИТАННЯ А. КРИМСЬКОГО, яку організовує Інститут сходознавства імені А.Ю.Кримського НАН України.

В роботі секції «Східні мови та літератури» взяли участь співробітники кафедри сходознавства імені проф. Я.Дашкевича ЛНУ ім. Івана Франка: Горошкевич Олена з доповіддю «Китай очима Акутаґави Рюноске» та Стельмах Марта з доповіддю «Проблема статусу і обсягу категорії модальних дієслів у перському мовознавстві».

Читати »

Чинний український правопис: практичні поради

28.06.2024 | 16:34

Шановні колеги!
Пропонуємо до Вашої уваги матеріял lnu.edu.ua
Українська мова сучасна й динамічна. Водночас не кожен знає, що чимало правописних змін сьогодення насправді є історично зумовленими та повертають нашу мову до її правдивого стану. Власне, усі післярадянські редакції українського правопису – це поступовий відхід від штучного наближення до російської, яке тривало понад шість десятків років, а також повернення тих ознак, які вирізняють українську з-поміж інших слов’янських мов.
26 червня 2024 року у Львівському національному університеті імені Івана Франка в онлайн-форматі відбувся практичний семінар...

Читати »

Круглий стіл “Формування якісних та практично орієнтованих ОП”

27.06.2024 | 23:55

27 червня 2024 р. у Львівському національному університеті імені Івана Франка відбувся круглий стіл “Формування якісних та практично орієнтованих ОП”, у роботі якого взяли участь перший проректор з наукової роботи, академік НАН України, професор Роман Гладишевський, керівниця центру забезпечення якості освіти Ірина Іваночко, начальниця відділу кар’єрного розвитку та співпраці з бізнесом Ірина Сновидович, декани факультетів, гаранти ОП, делеговані учасники Ради роботодавців від факультетів. Катедру слов’янської філології імені проф. Іларіона Свєнціцького представляла доцентка Зоряна Гілецька, гарант ОП «Словацька мова та література»...

Читати »

Державні іспити студентів IV курсу кафедри польської філології

24.06.2024 | 11:04

Вітаємо студентів IV курсу Кафедра польської філології ЛНУ ім. Івана Франка із успішним складанням чотирьох державних іспитів!

Полоністи продемонстрували високий рівень знань із ключових предметів: польської мови і літератури, української мови і літератури.

Читати »